Driver Easy: Sürücüleri kolayca yükleyin ve yedekleyin

Driver Easy format sonrası yüklenmesi gereken sürücüleri kolayca yüklemek ve mevcut sürücüleri güncellemek veya yedeklemek için kullannılabilecek çok kullanışlı bir program.

Okumaya devam et “Driver Easy: Sürücüleri kolayca yükleyin ve yedekleyin”

Windows Kurulumundan Sonraki İşlemler

Öncelikle kendi kullandığım ve Windows kullanıcılarının işine yarayabilecek bazı kullanışlı araçları tanıttımğım yazılarımı paylaşayım;

Bu yazımda ise Windows’u kurduktan sonra bazı optimizasyonlar için kullanışlı olabilecek birkaç aracı tanıtmak istiyorum.

Okumaya devam et “Windows Kurulumundan Sonraki İşlemler”

Virtualbox (Virtual Machine) Ağ Ayarları

Virtualbox sanal makinesine konuk bilgisayarın kullanımı için sanal ağ arabirimleri eklenebildiği gibi Network Manager penceresinden yeni sanal switch’ler de eklenebilir. Sanal switch’ler ile sanal makineler arasında bir ağ kurulabilir. Bu ağdan dışarı kapatılabilir, dışarı port yönlendirme ve NAT yapılabilir. VirtulaBox’ın kendi DHCP sunucusu ile IP yapılandırması dağıtılabilir.

Okumaya devam et “Virtualbox (Virtual Machine) Ağ Ayarları”

Windows Tamir Araçları

Windows garip hatalar vermeye ve düzgün çalışmamaya başladığında sorunun kaynağı dosya sistemi olabilir. Bu yazıda her teknisyenin bilmesi gereken, dosya sistemi hatalarını teşhis ve tamir için kullanabileceğiniz araçlardan bahsedeceğim.

Okumaya devam et “Windows Tamir Araçları”

Windows’un Açılış Kapanış Tarihlerini Öğrenmek

Tüm işletim sistemlerinin sistem olaylarını kayıt altına almak için dahili mekanizmaları vardır. Bu kayıtlar sistemin ve programların çalışma durumları ve yol açtıkları hatalar hakkında geriye dönük olarak bilgi depolarlar. Bu başlıkta Windows’un olay kaydedicisinin kaydettiği sistemin kapanış/açılış/uyuma gibi zamanlarını nasıl öğrenebileceğimize değineceğim. Windows her olay türünü tekil bir ID (kimlik) numarası ile işaretler. Konumuz sistemin açılış/kapanış (shutdown/turn-on) zamanları olduğu için aşağıdaki ID’lere odaklanacağız ve kayıtları görmek için komut istemcisini kullanacağız (cmd.exe)

Okumaya devam et “Windows’un Açılış Kapanış Tarihlerini Öğrenmek”

Windows’da Boş Disk Alanı Açmak

İşletim sistemi canlı bir organizma gibidir, kullandıkça ve işlem yaptıkça yeni dosyalar oluşur ve disk alanı azalır. Kendiliğinden oluşan bu dosyalar çoğu zaman gereksizdir ve sistemin temel işlevlerini yerine getirmesi açısından herhangi bir öneme sahip değildir.

Okumaya devam et “Windows’da Boş Disk Alanı Açmak”

Virtualbox E_FAIL 0x80004005 hatası ve çözümü

Virtualbox’ın ansızın E_FAIL 0x80004005 kodlu hatayı verdiğinde ilgili log dosyasında dünya kadar anlamsız kayıt görebilirsiniz. Hatanın temel nedeni Windows’un sistem dosyalarından bir veya birkaçının zarar görmüş olması.

Okumaya devam et “Virtualbox E_FAIL 0x80004005 hatası ve çözümü”

“USB Flash Copy” ile Flash Belleklerinizi Otomatik Olarak Bilgisayara Yedekleyin

Flash bellekler sahip olduğu kapasite ve modülarite özellikleri ile günlük işlerimizde sıklıkla kullandığımız depolama aygıtlarından biri. Flash belleklerin hayatımızdaki kullanım alanı bu kadar genişken hemen herkesin başından en az bir kez veri kaybı kazası geçmiştir. Bu kayıp genellikle flash bellek kullanım anında bilgisayardan çekildiğinde gerçekleşir. Kimi zaman dosya sistemi hataları (MFT ve FAT) ile tüm dosya sistemini kaybederiz ya da en son çalıştığımız dosya erişilmez olur. Bazen de flash bellek donanımına bağlı hatalar verilerimizin tamamen bozulmasına sebep olur.

Okumaya devam et ““USB Flash Copy” ile Flash Belleklerinizi Otomatik Olarak Bilgisayara Yedekleyin”

Windows + P tuş bileşimi ile birden fazla masa üstü kontrolü

Masa üstü bilgisayarımda, birden fazla lcd kullanıyorum.
Zaman zaman 2. lcd gereksiz kalıyor, sürekli düğmesinden kapat/aç yapmakda can sıkıcı olmaya başladı, araştırmalarım sonucunda windows un kendi özelliği olan “Windows tuşu + P” ile bu ekranın/masaüstünün yönetilebildiğini öğrendim.

windows+p
Okumaya devam et “Windows + P tuş bileşimi ile birden fazla masa üstü kontrolü”

Lenovo Z-Serisi Kablosuz Ağ Sorununu Gidermek

Lenovo Z50-70 model bir Windows 7 64Bits dizüstü bilgisayara kablosuz İnternet’i bağlamak için önceliklikle Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısını açmanız gerekiyor. Lenovo’nun kılavuzunda bağdaştırıcıyı açmak için Fn+F7 tuşlarına basılması gerektiği yazsa da Windows 7’de bu bir işe yaramıyor. Normal şartlarda tuşlara bastığınızda ekrana, Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısını aktif/pasif yapabileceğiniz aşağıdaki gibi bir pencerenin gelmesi gerekiyor.

Okumaya devam et “Lenovo Z-Serisi Kablosuz Ağ Sorununu Gidermek”

Hata: Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir

Windows 7’de dosya ve yazıcı paylaşımı önceki sürümlere göre biraz daha komplike bir hal aldı. Bunun yeterince eski ve derme çatma bir hal alan smb (samba) protokolünün, geçmişte yol açtığı onlarca güvenlik zafiyetinden çıkartılan dersler olduğu aşikar. Tabi bu başarısızlıklar son kullanıcının konforuna olumsuz olarak yansımış gözüküyor.

Okumaya devam et “Hata: Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir”

Bir Windows paylaşımının ön belleklenmiş parola bilgisini temizlemek

Windows paylaşımlarına ağ üzerinden girdiğiniz parola ve kullanıcı adları yerel bilgisayarda depolanır ve bir sonraki girişlerde sorulmaz. Önbelleklenmiş veya depolanmış parolaları temizlemek için aşağıdakileri uygulayın.

Çalıştıra aşağıdaki komutu yazın:

rundll32.exe keymgr.dll,KRShowKeyMgr

Okumaya devam et “Bir Windows paylaşımının ön belleklenmiş parola bilgisini temizlemek”

Windows 95 10. Yılında Hatırlandı

Windows Tanıtımı Resim 1Betanews sitesinde dolaşırken gördüğüm Windows 95’in 10. yılı ile ilgili bu haberi sitemde yayınlamanın iyi olacağını düşündüm.

Windows Tanıtımı Resim 1

Betanews sitesinde dolaşırken gördüğüm Windows 95’in 10. yılı ile ilgili bu haberi sitemde yayınlamanın iyi olacağını düşündüm.

Okumaya devam et “Windows 95 10. Yılında Hatırlandı”

Windows 8’e başlat menüsü ekleyin

2013121407473494401

Eğer siz de Windows 8’in Başlat menüsüne sahip olmamasından şikayetçiyseniz bunun bir çaresi olduğunu bilmenizin zamanı geldi. Power8 ile Windows 8’e Başlat menüsünü geri kazandırabilirsiniz. Böylece alıştığınız düzene kavuşabilir ve hiç olmazsa “Bilgisayarı Kapat” fonksiyonuna rahatlıkla erişebilirsiniz.

Okumaya devam et “Windows 8’e başlat menüsü ekleyin”

Windows 7’nin 6 Ayrı Sürümü Arasındaki Farklar

windows7-surumleri-arasindaki-farklar
Resmi büyütmek için tıklayın

Windows 7 Starter Edition

  • Sadece yeni bilgisayar alırken verilecek sürüm, ayrıyeten satılmıyor.
  • Aynı anda 3 adet uygulama çalıştırılabiliyor.
  • 32-bit işletim sistemi desteği
  • Ev Grubuna bağlanma
  • Windows Internet Explorer 8
  • Windows Media Player 12
Okumaya devam et “Windows 7’nin 6 Ayrı Sürümü Arasındaki Farklar”