Tübitak Projesi: RF Destekli Gerçek Zamanlı Trafik Yönlendirme ve Bilgilendirme Sistemi

2015 Tübitak (45. OOPY) Proje Yarışmasında sevgili dostum Bahtiyar Kaya danışmanlığında gerçekleştirilen “RF Destekli Gerçek Zamanlı Trafik Yönlendirme ve Bilgilendirme Sistemi” adlı projeyi sizinle paylaşıyoruz.

Projenin Amacı:

Bu çalışma yolların güvenliğini arttırabilmek için teknolojinin imkanlarından yararlanmamıza yardımcı olacaktır. Bu düşünceyle;

  • Yolların güvenliğini arttırmak için kazaların oluşmasını önlemek ve olan kazalarda da çevre güvenliğine destek sağlayarak gerçek zamanlı bilgi akışını kontrol etmek.
  • Trafikte sorumlu ekip ve çalışanlara destekleyici unsurlar ile destekleyerek, olay sonrası süreçte zaman kazanarak; ekip ve çalışanların etkisini arttırmalarına yardımcı olmak.
  • Trafik ve uyarı levhalarının görülmemesi veya anlaşılmaması durumlarının olmaması için yazılı ve sesli olarak bildirilmesini amaçladık.

Sistem iki bölümden oluşmaktadır. Bunlar;

  1. Görevli personel ile Araç içi cihaz arası haberleşme;

Trafikteki sorumlu ekip ve çalışanların kabiliyetlerini arttırabilir. Bu çalışanlar olay  öncesi ve sonrası sürecin en etkin bir şekilde kontrol altına alınması için kullanabilmektedirler. Ellerindeki RF destekli cihazımızla menüden seçtiği uyarı veya bilgi mesajını yayın yapabilmektedir. Böylece, uyarı kodu cihazın çekim mesafesi kadar alana veri yayını yapılmış olur.

  1. Trafik uyarı ve ikaz levhaları ile Araç içi cihaz arası haberleşme;

Bu bölümde Trafik uyarı ve ikaz levhalarının üzerindeki Güneş paneli ile beslenen verici modülü bulunmaktadır. Bu modül ile levhaların da; kendi uyarı veya bilgisi doğrultusunda yayın yapmasını sağlayan levha üstü güneş panelli cihazımız vardır.

Bu cihazlardan gelen bilgileri Araç içi Cihazımız ile yayında olan verileri toplayarak, ekranda görmemiz sağlanmıştır. Böylece, araç içinden çıkmadan her tür veriye ulaşarak yapmamız gerekeni çok daha kesin sonuçlarla yapabiliriz.

Oluşturulan sistem, lisans gerektirmeyen ISM frekans bandını kullanarak kablosuz veri aktarımı kullanmaktadır.

Tübitak Projesi: Bluetooth Destekli Mobil Cihazlar ile Akıllı Elektrik Kontrol Sistemi

2013 Tübitak (44. OOPY) Proje Yarışmasında sevgili dostum Bahtiyar Kaya danışmanlığında gerçekleştirilen “Bluetooth Destekli Mobil Cihazlar ile Akıllı Elektrik Kontrol Sistemi” adlı projeyi sizinle paylaşıyoruz.

Projenin Amacı:

Bluetooth teknolojisine sahip mobil cihazlarımız ile açıp kapatılabilecek her türlü cihaz ve cihazların kontrolünün en ekonomik olarak yapılabilmesini sağlayan sistemin kurulmasını amaçladık.

Yapılan bu çalışma akıllı ev teknolojilerine destek olarak görülebilmektedir.
Bu otomasyon sisteminin ekonomik olması ve her yere uygulanabilmesi sistemin en büyük avantajıdır. Bu sistem, insan yaşamına çok büyük kolaylıklar sağlar. Ayrıca sistemin mobil cihazlarla çalışması günümüz şartlarında çok büyük kullanım kolaylığı sunmaktadır. Kullanım kolaylığı her kesimin rahatlıkla verimli bir şekilde kullanmasına olanak sağlamıştır.
Bu sistem ile evin aydınlatma sistemleri, priz sistemleri birkaç tuşla kontrol altına alınabilmektedir.

Ayrıca, Bluetooth teknolojisinin 10-100 metrelik mesafesi istenilen ayarlar yapılarak kısaltılarak anlık geçiş kontrol sistemine dönüştürülebilir. Örneğin; eşleşmenin tamamlandığı bir prizimize bağlı monitör, mobil cihazımız yanımızda olduğu müddetçe aktif olacaktır. Yerimizde kalkıp uzaklaştığımızda telefon priz ile haberleşemediği için; priz monitörün elektriğini kesecektir. Böylece tasarruf sağlanmış olacaktır. Bunun gibi birçok projeyi hayata geçirme fırsatı kendiliğinden çözüm bulacaktır.

Bu sistem kullanılarak sisteme eklenebilecek özellikleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Kapı geçiş sistemleri üzerine uygulayabiliriz,
  • Akıllı kontrol edilebilir lambalar ile renkli ışık verebilen aydınlatma sistemleri oluşturulabilir.
  • Kontrol devresi RF destekli Switch haline çevrilerek mesafe hem arttırılır, hem de kontrol edilebilecek cihaz sayısı arttırılabilir.
  • Özürlü vatandaşlar için Bluetoothun kimlik gibi kullanılması,

İnsan hayatını kolaylaştıran, gereksiz zaman kaybı gibi görülen birtakım işleri hızlı ve kolay bir şekil yapan böyle sistemler aynı zamanda kullanıcının güvenliğini de yüksek oranda sağlamakta, insanın kendine daha fazla zaman ayırmasına neden olmaktadır.

Bu çalışmada, daha önce yapılan benzer çalışmalardan farklı olarak adapte etme (uygulama) süresi çok kısa zaman alması ve çok az bir maliyetle olması büyük avantaj sağlamaktadır.
Bulaşık makinesi, fırın gibi ön ayarlama gerektiren cihazların kontrolünde şimdilik priz on/off kontrolü sağlandığı için tam bir kontrol sağlanamamaktadır.

Tübitak Projesi: Androtik

2013 Tübitak (44. OOPY) Projesi hayata geçiremediğimiz teoride kalmış projelerden biriydi, doğal olarak bölge elemelerine katılım başvurumuz da kabul edilmedi. Belki birilerine fikir olabilir.

Projenin Amacı:

Hayat kalitesini artıracak Andorid yazılım ve algoritmalarının geliştirilmesi. Projemiz ile bir şehrin dağıtık sensörler ile canlı olarak takip edilmesi ve hayat kalitesine olumsuz etki eden faktörlerin anında tespit edilerek ve giderilmesini sıfır maliyet ile (yazılım geliştirme ve devamlılığının sağlanması maliyeti hariç) gerçekleştirmeyi amaçladık. Örneğin bir belediye sorumluluk alanındaki bir asfalt oto yolda açılan ufak bir çukurdan anında haberdar olabilecek ve anında düzeltilmesi için çalışmalarını başlatabilecek. Belediyeler ve elektrik dağıtım firmaları canlı yaşamına olumsuz etki eden manyetik girişimlerden anında haberdar olacak ve gerekli önlemleri alabilecek. Örneğin belediye sorumluluk alanındaki bölgelerde çevresel seslerin insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek seviyelerde olup olmadığını canlı olarak izleyecek ve şehrin bir gürültü haritasına sahip olarak, gerekli tedbirleri alabilecek. Benzer şekilde, aynı bölgelerde yayın yapan, canlı yaşamına (insanlar, hayvanlar, bitkiler) zararlı RF (Radyo Frekans) sinyallerini canlı harita üzerinde izleyip, frekans yoğunluk haritasına sahip olacak ve önlem alınması için çalışma yapabilecek.

Tüm bu faydaları Google Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonlarda çalışabilen ücretsiz bir uygulama ile sağlayacağız. Tasarladığımız sistemin işleyebilmesi için çok sayıda vatandaşın ilgili Android uygulamasını internet bağlantısı olan akıllı bir telefona yüklemesi ile gerçekleştireceğiz.

Projenin Sağladığı Faydalar:

İçinde bulunduğumuz dünya teknolojik gelişmelere paralel olarak bir yandan daha rahat ve konforlu bir yer haline gelirken, diğer yandan da teknolojik gelişmelerin yan etkilerine ev sahipliği yapmaktadır. Projemiz aşağıda sıralamış olduğumuz teknoloji handikaplarını sıfıra yakın maliyetlerde ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Örneğin;

  1. Endüstrileşme, artan taşıt sayısı ve trafiğin doğurduğu ses kirliliği ile ile günlük hayatımızda daha fazla desibele maruz kalmaktayız. Bu durum işitme sağlığı ve çalışma performansını olumsuz etkilemektedir.
  2. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir diğer faktör ise; daha çok gelişmekte olan ülkelerde sürekli olarak kazılan ve tamir gören taşıt yollarında seyahat eden insanların başına gelmektedir. Bozuk veya zamanında tamir edilmeyen köstebek yuvasına dönen taşıt ve yaya yolları araçların mekaniğine zarar verirken ulaşım konforunun düşmesine neden olmakta.
  3. Günümüzde hemen her konut ve işyerinde kablosuz yayın yapan radyo vericilerinin (Projemizin hedeflediği emisyon kaynakları: 802.11b, bluetooth, GSM1800 baz istasyonları) insan sağlığını olumsuz etkileyen emisyon girişimleri. Örneğin 2 sokak uzaktaki bir GSM görüşmesinin emisyonu aynı zamanda içinde bulunduğumuz odada kendini göstermektedir.
  4. Manyetik olarak yeterince iyi yalıtılmamış (aynalanmamış) A.C yüklerin ve A.C üretçlerin neden olduğu manyetik akı girişimleri insan vücudunda kütle ısısı artışı ile radyasyon olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneğin komşumuz Rusya’da yayın yapan bir radyo istasyonun RF sinyali yanı başımıza kadar gelmektedir. Diğer yandan içinde yaşadığımız ortam binlerce RF sinyali ile kuşatılmış ve sağlığımızı tehdit etmektedir. Polis telsiz ve röle istasyonları, sivil ve askeri frekans bandlarını kullanan alıcı ve vericiler, TV yayınları, radyo yayınları, endüstriyel amaçlı RF uygulamaları ve cep telefonları.

Yukarıda 4 madde ile sıraladığımız enerji kaynakları, günümüzün ortalama bir mobil telefonunda yer alan algılayıcılar (ACCELEROMETER, GYROSCOPE, LIGHT, MAGNETIC_FIELD, TEMPERATURsensörleri) ile belli bir çözünürlükte ölçülebilmektedir. Geliştireceğimiz yazılım bu sensörlerden okuduğu bilgiyi GPS bilgisi ile birleştirerek bir havuzda toplayacak ve istatistiksel yöntemler kullanarak sonuçlar çıkartacaktır. Örneğin şehrin en çok neresinde bozuk yollar var, neresinde hangi saatlerde ses gürültüsü daha fazla olmakta, en çok nerelerde RF ve manyetik akı girişimi olduğunu söyleyecek ve gerekli önlemlerin alınması için yetkililere gerçek zamanlı bir veritabanı sağlayacaktır.

Proje Tabanlı Beceri Yarışması: Bekçi

Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 2011 yılında düzenlediği proje tabanlı beceri yarışmasında Türkiye 2.’si olan projemiz BEKÇİ.

Projenin Amacı:

Bekçi projesinin amacı, atıl durumdaki elektronik bileşenleri kullanarak, mevcut konut güvenlik sistemlerine yeni özellikler katarak daha düşük maliyetli bir güvenlik sisteminin tasarlanmasını sağlamaktır.

on1

Güvenlik sistemi konutun kapısına gelen ziyaretçinin fotoğrafını çekerek ev sahibinin e-posta adresine göndermektedir. Böylece ev sahibinin evde olmadığı zamanlarda kimlerin ziyaret gerçekleştirdiğinden haberdar olunmaktadır. Sistemin en önemli özelliği internet tabanlı olmasıdır. Böylece dünyanın neresinden olursanız olun güvenlik sisteminden haber alabileceksiniz. Evinizde olmadığınız zamanlarda kapınıza kimlerin geldiğini, kimlerin zile bastığını, saat kaçta hangi tarihte ne sıklıkla ziyaret edildiği bilgilerine her an online olarak ulaşabileceksiniz. Konutun çeşitli yerlerine konulacak algılayıcı anahtarlar ile gerekli kişiler görüntülü uyarılar ile bilgilendirilmektedir. Aynı zamanda geleneksel güvenlik sistemlerinde yer alan görüntü kaydını kaynakları daha ekonomik kullanarak gerçekleştirmektedir. Sistem internet bağlantılı cep telefonlarının kullanılmasıyla daha etkin hale gelmektedir.

Projenin Sağladığı Faydalar:

Projemizin en özgün yanı piyasadaki profesyonel güvenlik sistemleri ile aynı işi daha ekonomik olarak yapmasıdır. Projemizde tamamen atıl durumdaki elektronik bileşenleri kullanarak onları değerlendirmiş olduk. Böylece hem atık elektronik bileşenlerin ekonomiye geri kazandırılması mümkün oldu hem de farklı bir bakış açısı ortaya koymuş olduk.

Proje Tabanlı Beceri Yarışması: PAWEL(Pardus Web Tabanlı Elektrik ve Su Yönetim Sistemi Projesi)

Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 2009 yılında düzenlediği proje tabanlı beceri yarışmasında bölge 3.’sü olan projemiz PAWEL.

2016-09-24_17-44-54

Projenin Amacı:

Kurumlardaki elektrik ve suyun israfını en aza indirebilmek için;
Elektrik ve suyu istenilen zamanlarda otomatik olarak açıp kapayarak yöneten, internet bağlantısının olduğu her türlü cihazdan (PC, Palm, Cep Telefonu) erişilip kontrol edilebilen, acil durumlarda kurum yetkilisine cep telefonu ile haber verebilen ve böylelikle de milli kaynakların en VERİMLİ şekilde kullanılmasını sağlayan bir bilişim sistemini tasarlamaktır.

Okullar gibi çok sayıda insanın bir arada bulunduğu toplu yaşam alanlarında boşa sarf edilen kaynakların miktarı oldukça yüksek olmaktadır. Projemizde bunu 2 ay içerisinde yaptığımız bilimsel ölçüm ve tespitlerle ortaya koyduk ve PAWEL’in yıllık en az 2616 TL tasarruf sağlayabileceğini hesapladık.

PAWEL insan unsurunu devre dışı bırakarak, elektrik ve su kaynaklarımızı yöneterek onlardan en fazla verimi almamızı sağlayan, web tabanlı her yerden erişilebilir yararlı bir sistemdir. Sistemin kullanımı bir web sayfasını kullanmanın kolaylığındadır. Düşük maliyetli, kurumlarımıza ve yurdumuzdaki kurum sayısını düşünürsek ülkemize getirisi çok yüksek bir projedir.

Projenin Sağladığı Faydalar:

Çeşitli ölçümler yaparak ortaya koyabildiğimiz kadarıyla; PAWEL okulumuzun elektrik ve su sistemini yöneterek ayda en az 98 TL elektrik, en az 120 TL de su tasarrufu yaparak milli kaynaklarımızın verimli kullanılmasını sağlayabilecektir. Yıllık bazda düşünürsek en az 2,616 TL değerinde tasarruf sağlayabilecektir. Ülkemizde 60.000 civarında okul ve bir bu kadar da resmi kurum vardır. Çokça insanın bir arada yaşadığı bu yerlerden elde edilecek tasarruf aylık ve yıllık bazda düşünüldüğünde ise vazgeçilemez ölçüde bir kaynağın tasarruf edilmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır.

Sistemimiz çok esne olarak programlanabilmekte, internet olan her türlü cihazdan erişilebilmektedir.

2016-09-24_17-52-09

Pawel sistemi kendine rağmen, elektrik ve su tüketiminde öngörülemeyen durumları da kurtarabilme özelliğine sahiptir. Pawel kullanıldığı kurumda, belirlenen zamanların dışında elektrik ve su sarfiyatı tespit ettiğinde bu durumunu kurum yetkililerine anında haber vermektedir.

Kurum yetkililerine haber verilebilmesi için web ara yüzündeki acil durum sayfasına bilgilendirilecek kurum yetkililerinin isimleri ve cep telefonlarının bir defa girilmesi yeterlidir.

 

Proje: Programlama Öğretiminde Küresel Eğitime Uyumun Geliştirilmesi

15 günlük zihin işkencesi bitti, “PROGRAMLAMA ÖĞRETİMİNDE KÜRESEL EĞİTİME UYUMUN GELİŞTİRİLMESİ” Avrupa Birliği veritabanına girdi 23:56 itibariyle. Bu uzun ve sancılı süreçte desteklerini esirgemeyip sabır gösteren başta sevgilim, presensim Birsel Koca ‘ya, sonra Abla Yoldaş İdil Idil Korkmaz Kefeli, çiçek gibi insan Ahmet Ahmet Ese‘ye, Marksist Fikir Toplulukları Federasyonu nun genç başkanı güzel devrimci Derya Koca‘ya sevgili Hasan Hasan Dagidir öğretmenime, tüm ortak kurumların koordinatörü arkadaşlarıma ayrıca ulusal ajansımızın uzmanlarına Eurodesk TURKEY teşekkür ediyor. Hepsinin al yanaklarından öpüyorum. Sevgiler..

Okumaya devam et “Proje: Programlama Öğretiminde Küresel Eğitime Uyumun Geliştirilmesi”

Tübitak Projesi: YEŞİL KOD

2014 yılında Tübitak OPY Samsun Bölgesine davet edilen projemiz: “Yeşil Kod”

A (195x120)

Sunucu tabanlı web yazılımlarının (PHP, ASP, JSP vs) çalıştığın donanımın kaynaklarını verimli kullanarak, dinamik web sitelerinin web tarayıcısına yüklenme süresini azaltarak kullanıcılarına daha hızlı hizmet vermesini sağlayacak bir algoritma tasarlamak ve aynı zamanda elektrik enerjisi tasarrufunda bulunmaktır.

Okumaya devam et “Tübitak Projesi: YEŞİL KOD”

myPHPRedirector v0.1

Uzun linkleri kısaltmak amacıyla giriştiğim bir iş. Genelde ortam ve kullanıcı bigilerinin HTTP GET metodu ile taşınması sonucu oluşan çirkin, karışık ve uzun web linklerini daha basit bir forma dönüştürüyor.

Uzun linkleri kısaltmak amacıyla giriştiğim bir iş. Genelde ortam ve kullanıcı bigilerinin HTTP GET metodu ile taşınması sonucu oluşan çirkin, karışık ve uzun web linklerini daha basit bir forma dönüştürüyor.
Okumaya devam et “myPHPRedirector v0.1”

İlginç Proje Fikirleri – 1. Bölüm

Arşivimdeki bazı ilginç proje fikirlerini paylaşmak istiyorum. Paylaştığım projeler yenilikçi olmalarının yanında geliştirilmeye de açık projeler. Belki sizlerin de katacak birşeyleriniz vardır. Birkaç yarışmaya katılmış birisi olarak eper amaç  sadece yarışma derecesi elde etmek ise; işin yüzde 90’ının satış pardon sunum olduğunu belirtmek isterim.
Okumaya devam et “İlginç Proje Fikirleri – 1. Bölüm”

WP MySQL Console Plugin

Click for English Translation

WP MySQL Console Nedir?

MySQL veritabanı sunucusu ile beraber gelen  komut kabuğunu çoğu kişi bilir. Komut kabuğu dediğim aslında MySQL’in standart veritabı istemci aracı (mysql.exe ./mysql). Bu araç ile SQL komutları kullanarak veritabanı sorguları çalıştırırz. Bu komut satırı aracının yerine birçok görsel istemci yazılımı geliştirilmiş olmasına rağmen, komut satırına uzun uzun SQL komutları yazmak da ayrı bir zevktir. Bilenler bilir ;) Ayrıca sözünü ettiğim görsel araçlar ile herzaman herşeyi yapmak da mümkün değil. Bu araçları kullanırken önünde sonunda komut satırına düşüp kendi SQL sorgularınızı çalıştırmanız gerekir.

Eklentinin ortaya çıkış nedenlerinden birisi de şöyle; MySQL istemcisi ile uzak bir bilgisayardaki veritabanı sunucusuna bağlanmak gerektiğinde bazen hosting’lerin güvenlik duvarı engeli karşımıza çıkabiliyor. Hosting (web barındırma) sağlayıcılar sunucudaki veritabanlarınıza yerel olarak erişmenize izin verirken, güvenlik amaçlı olarak uzaktan erişiminizi engellemiş olabilir. Benim gibi mysql komut kabuğunu kullanmayı alışkanlık haline getirmiş birisi için bu motivasyon kırıcı bir durum. WP MySQL Console tam da bu ihtiyaçtan ortaya çıkmış bir proje. WP MySQL Console için MySQL’in standart veritabanı istemcisini HTTP (ajax) üzerinden taklit eden web tabanlı bir istemci diyebiliriz. Kısaca mysql.exe‘nin web tabanlı biçimi de diyebilirsiniz. Bu projeyi geliştirirken orjinal mysql istemcisi ile aynı hissiyatı vermesine özen gösterdim (ok tuşları ile komut geçmişine ulaşabilir, fare imleci ile seçimi panoya kopyalayabilirsiniz). İstemci, HTTP protokolünü kullandığından, herhangi bir güvenlik duvarına takılması mümkün değil. (Not: Ancak geçmişte agresif yapılandırılmış uygulama güvenliği yazılımları tarafından bloke edildiği bildirilmişti)

WP MySQL Console yıllar önce geliştirdiğim phpMySQLConsole‘dan türettiğim bir eklenti. Uzun süredir geliştirmeye ara verdiğim phpMySQLConsole artık yoluna bir WordPress eklentisi olarak devam edecek.

Eklentiyi wordpress.org eklenti deposuna yönlendirdiğim aşağıdaki bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz.

Okumaya devam et “WP MySQL Console Plugin”

IE (Internet Explorer)’ın Giriş Sayfası Kilidini Açmak

Bilgisayarınıza bulaşan Malware tabir edilen ve bilgisayarınızı tabiri caizse bir “mal”a çeviren zararlılar, IE (Internet Explorer)’ın giriş sayfasına kendi adresini yazar ve burayı kilitler. Böylece tarayıcıyı her açtığınızda sörfe malware’in sitesi ile başlarsınız. IE’ın giriş sayfası kilidini kaldırmak için aşağıdaki aracı kullanabilirsiniz. Ayrıca kaynak kodlarını da indirebilirsiniz.

Okumaya devam et “IE (Internet Explorer)’ın Giriş Sayfası Kilidini Açmak”

WordPress – WP Simple Cache Plugin

WP Simple Cache, wordpress kullanan sitelerin cevap süresini azami derece azaltan bir eklenti. Benzer birkaç eklenti varken neden böyle bir eklenti yazmaya giriştim derseniz, daha hızlı ve kullanımı kolay olan bir eklenti hazırlamak istedim. Bunda kullandığım diğer cache eklentilerinin yükleme ve performanslarında yaşadığım sorunlar etkili oldu. Ayrıca bu eklenti ile wordpress deneyimimi artırma şansı buldum. WP Simple Cache wordpress camiasına hediye ettiğim iikinci eklentim oldu. İlk göz ağırım WP Onlywire Auto Poster eklentisini buradan inceleyebilirsiniz.

Okumaya devam et “WordPress – WP Simple Cache Plugin”

e-Okul PHP Script’i ve Delphi Programı

Daha önce PHP’de yazdığım yarım kalmış bir e-okul projesinden bahsetmiş ve kodlarını paylaşmıştım. Paylaşımın delphi ayağına ait programı henuz bulabildim. Onuda buradan paylaşacağım. Program kısca; Bilsa Karma programının mdb biçimindeki veritabanlarından not ve devamsızlık bilgilerini alarak script’in kullanabileceği MySQL veribanına aktarıyor. Program temel görevleri yerine getiriyor fakat üzerinden bir hayli zaman geçtiği için eksiklikleri/hataları nelerdi konusunu hatırlayamıyorum.

[Yükleme bulunamadı.]

Programı derleyip çalıştırmayı deneyecekler için;

  1. Ana form üzerinde Ayarlar düğmesinden script’in bulunduğu URL’yi yazın
  2. Kullanıcı adı olarak script’in config.php dosyasındaki DBUpdateUsername ve DBUpdatePassword değerlerini kullanın.
  3. Data dizinine okul veritabanlarının saklandığı “1”,”2″.. ismindeki klasörler ile OGRSIFRE.MDB ve STARTUP.MDB isimli veritabanlarını kopyalayın veya Gözat düğmesi ile Karma’nın yüklü olduğu ana dizini gösterin.

Okumaya devam et “e-Okul PHP Script’i ve Delphi Programı”

WP OnlyWire Auto Poster Plugin

OnlyWire (OW) sitesinden daha önce bahsetmiştim. lionstarr‘ın WordPress Blogları için yazdığı eklentiyi biraz revize ederek yeni özellikler ekledim. WP OnlyWire Auto Poster adını verdiğim bu eklenti yazdığım ilk WordPress Eklentisi. Eklentiyi bir süredir test edip hatalarını düzeltiyordum. Bununla birlikte yakında, yazmaya devam ettiğim katma değeri yüksek SEO eklentilerimi buradan WordPress Blogcuları ile paylaşacağım.

[Yükleme bulunamadı.]

 

onlywire-autosubmit-1

WP OnlyWire Auto Poster eklentisinin yönetim sayfası

WP OnlyWire Auto Poster eklentisi ile bloğunuzda yazmış olduğunuz yazılar otomatik olarak OnlyWire’a gönderiliyor. Ayrıca göndermeniz gerekmiyor. Tankado.com‘da da kullandığım eklenti başarıyla çalışıyor. Aklıma geldikçe yeni özellikler eklemeye devam edeceğim. 2.0 dan devraldığım eklentiyi fark olması açısından 3.0’dan itibaren devam ettireceğim. Sizlerin hata bildirimleri ve özel istekleri doğrultusunda eklentiyi geliştirmeye devam edeceğim.

Eklentinin kullanımından bahsetmek gerekirse;

Eklentiyi WordPress’e yükledikten sonra Ayarlar menüsü altındaki OnlyWire Auto Poster menü seçeneğinden yönetetiyorsunuz. Aslında çok da yönetilecek bir yanı yok. Bu sayfadan OnlyWire’daki hesabınızın kullanıcı adı ve parolasını kaydettikten sonra eklenti çalışmaya hazır hale geliyor. Artık bloğunuzda yayınladığınız her yazı yazı siz hiçbir efor sarfetmeden OnlyWire sistemini gönderilecek.

Yönetim sayfanızdan sosyal imleme sitelerine gönderilen yazılarınız hakkındaki sonuç raporlarına da ulaşabilirsiniz. Sayfada iki tür rapor var. İlk raporda OnlyWire’a gönderilen yazıların bir listesi yer alıyor. Liste üzerindeki gönderi başlığının üzerine gelirseniz  OW’a gönderilen comment (yorum) bilgisini de görebilirsiniz. Comment bilgisini Yazar adı, yazım tarihi, kategoriler ve eğer girmişseniz yazının özet kısmından oluşturdum.

onlywire-autosubmit-2

WP OnlyWire Auto Poster eklentisi gönderim raporları

Yönetim sayfasının altındaki listede ise arka planda OW’ın API arayüzü ile olan iletişimin raporları yer alıyor. Buradan yazıların neden gönderilemediği ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Son olarak sayfa üzerindeki “Reward the Author of this Plugin” yazılı düğmeden bahsetmek istiyorum. Düğmeye tıkladığınızda eklentinin tanıtım sayfası OnlyWrite hesabınız kullanılarak yayımlanacak. Düğme birkez tıklandıktan sonra görünmez olur. Sizden ricam eklentinin daha çok blogcu tarafından bilinebilmesi için düğmeye bir kez tıklamanız.

reward_buttonReward Düğmesi

USB’den bulaşan virüslere karşı MyUSBGuard

MyUSBGuard (MUG), USB flash belleklerden gelebilen tehditlere karşı ihtiyaçtan doğan bir program. Kısaca MUG, sürücülerin kök dizininde bulunan autorun.inf dosyası ile sisteme bulaşmaya çalışan zararlı yazılımları kullanıcıdan önce davranarak temizliyor. Günümüzde çoğalmaya başlayan "amvo" gibi birçok polimorfik, anvivirüsler tarafından tespit edilemiyor ve sürücünüze girdiğinizde sisteme otomatik olarak yerleşiyor. MUG en başta bunun olmaması için hazırda bekleyerek sürücüyü olası tehditlere karşı tarıyor.

MyUSBGuard (MUG), USB flash belleklerden gelebilen tehditlere karşı ihtiyaçtan doğan bir program. Kısaca MUG, sürücülerin kök dizininde bulunan autorun.inf dosyası ile sisteme bulaşmaya çalışan zararlı yazılımları kullanıcıdan önce davranarak temizliyor. Günümüzde çoğalmaya başlayan “amvo” gibi birçok polimorfik, anvivirüsler tarafından tespit edilemiyor ve sürücünüze girdiğinizde sisteme otomatik olarak yerleşiyor. MUG en başta bunun olmaması için hazırda bekleyerek sürücüyü olası tehditlere karşı tarıyor.
Okumaya devam et “USB’den bulaşan virüslere karşı MyUSBGuard”

PopuCheck v1.0.4

PopuCheck yenilendi. Yeni sürümdeki bazı yenilikler şöyle:

  • Multithread yapısı baştan tasarlandı.
  • HTTP protokolü için artık C url yerine kendi istemcisini kullanıyor. Her alan adının ayrı ayrı taranması C url’ün aşırı hafıza kullanmasına neden oluyordu.
  • “Approx. Value” adında bir sütun eklendi. Bu sütunda ilgili alan adının popülaritesini ifade eden bir yıllık olası getiri potansiyelini görüyorsunuz. Bu bilgi Adsense ile bir yılda sağlanabilecek ortalama geliri dolar olarak yansıtıyor.
  • Google Pagerank, google’in siteleri verdiği önceliği derecelendirmek için (1-10) kullandığı önemli bir ölçüt. Pagerank servisi popucheck sitesi üzerinden sağlanıyor.
  • Tarama sonuçlarının filtreleme ve sıralama gibi işleri için Microsoft Excel programına aktarabiliyorsunuz.

PopuCheck: Domain name popularity checker

 PopuCheck (Popularity Checker) bir alan adının tanınırlığı ya da popülaritesi hakkında fikir sahibi olmak için yazdığım bir araç. Araç verilen listedeki alan adlarını alexa ve birkaç ünlü arama motorunda sorgulayarak değerler getiriyor. Bir Amazon sitesi olan Alexa sahip olduğu milyonlarca araç çubuğu ile ziyaret edilen site ve sayfaların kaydını tutan bir şirket. Tuttuğu kayıtları kullanarak tercih edilme sıklığına göre internet sitelerini sıralıyor (Toplist). Örneğin, şuan izlemekte olduğunuz site 782,000. sırada yer alıyor. PopuCheck çok kanallı (Multi thread) bir araç ve internet hızınıza bağlı olarak bir alan adı listesini kısa sürede tarayabilir.

PopuCheck (Popularity Checker) bir alan adının tanınırlığı ya da popülaritesi hakkında fikir sahibi olmak için yazdığım bir araç. Araç verilen listedeki alan adlarını alexa ve birkaç ünlü arama motorunda sorgulayarak değerler getiriyor. Bir Amazon sitesi olan Alexa sahip olduğu milyonlarca araç çubuğu ile ziyaret edilen site ve sayfaların kaydını tutan bir şirket. Tuttuğu kayıtları kullanarak tercih edilme sıklığına göre internet sitelerini sıralıyor (Toplist). Örneğin, şuan izlemekte olduğunuz site 782,000. sırada yer alıyor. PopuCheck çok kanallı (Multi thread) bir araç ve internet hızınıza bağlı olarak bir alan adı listesini kısa sürede tarayabilir.
Okumaya devam et “PopuCheck: Domain name popularity checker”