İlginç Proje Fikirleri – 1. Bölüm

Arşivimdeki bazı ilginç proje fikirlerini paylaşmak istiyorum. Paylaştığım projeler yenilikçi olmalarının yanında geliştirilmeye de açık projeler. Belki sizlerin de katacak birşeyleriniz vardır. Birkaç yarışmaya katılmış birisi olarak eper amaç  sadece yarışma derecesi elde etmek ise; işin yüzde 90’ının satış pardon sunum olduğunu belirtmek isterim.

Magnetic Engine

Hareketli bir rotoru mıknatıs kuvveti ile çevirerek hareket enerjisi elde edip daha sonra da bunu jeneratör ile elektrik enerjisine çeviriyor. Kısaca mıknatısları kullanarak manyetik bir jeneratör elde etmiş oluyorsunuz. Youtube’da bununla ilgili birçok video var fakat bunun karlı bir iş olup olmadığı hakkında detaylı bir teorik araştırmaya ihtiyaç var.

Manyetik motor ile ilgili bağlantılar:

http://www.dogal-enerji.net/energy/manyetik-motor-elektrik-jeneratoru.html#more-610
http://www.fdp.nu/perendev/
http://peswiki.com/index.php/Directory:Perendev_Power_Developments_Pty_(Ltd)#Magnetic_Motor
http://www.sciforums.com/showthread.php?47314-Magnetic-Motor-Real-or-Fraud
http://www.fdp.nu/perendev/ 

Leap Motion


Dokunmadan hareket kontrolü. Bir web cam ile insan elinin hareketlerini 3 boyutlu olarak modelleyen ve bunu herhangi birşeyi kontrol etmek için kullanan bir teknik. Günümüzde akıllı led tv’lere de entegre edilen sistem sayesinde kumanda kullanmadan tv yi yönetebiliyorsunuz. Ayrıca bu tekniğin daha ileri uygulamalasını Nintendo’nun Wii’sinde ve Microsoft’un Kinect’in de gömülü olarak görmek mümkün. Artık gömülü sistemlerde bile uygulanabilen teknik için hazır kütüphaneler ve SDK’lar bulmak mümkün. Leap adındaki firmadan aygılayıcı cihazı ve yazılım kütüphanesini 70 dolara almak mümkün.

ITU Gaze Tracker


Göz bebeklerimiz ile imleci yönetebilmeyi amaçlamış açık kaynak bir proje. Bunun gibi birçok proje var geliştirilmeye hazır. İlk başta omurilik felçlilerinin bilgisayar kullanmasını ve hayatlarını kolaylaştıracak uygulamalar akla geliyor. Proeje sayfasına şu adresten ulaşabilirsiniz: http://www.gazegroup.org/home

Çevrim içi Sınav Sistemi Projesi

“Bu çalışmada çevirmiçi sınav sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve uygulanması konusunda bilgiler verilecektir. Bu tür sınav sistemlerinin kalite isterlerinin (görsel, interactivite, programlama, veri yapıları gibi) sıralanacağı bu çalışmada ayrıca, On-line Sınav Sisteminin, Online Eğitim sistemi ile enetegrasyonu, ve “interoperability” problemleri üzerinde durulacak, XML teknolojisinin çözüm için olası katkıları tartışılacaktır.” şeklinde giriş yapılmış bir tez çalışması güzel fikirler içeriyor.

[Yükleme bulunamadı.]

Yazar: Özgür Koca

Yazar - Tankado.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.