Raspberry Pi Kaynakları

Raspberry Pi ile çalışırken karşılaştığınız sorunlar ve sorular ile ilgili yardım alabileceğiniz bir kaynak listesi vereceğim.

1Resmi Raspberry Pi Yardım Kılavuzuhttps://www.raspberrypi.org/help/
2Resmi Youtebe Kanalıhttp://tiny.cc/rpi-youtube
3Resmi Raspberry Pi İngilizce Forumuhttps://www.raspberrypi.org/forums/
4Resmi Raspberry Pi Türkçe Forumuhttps://www.raspberrypi.org/forums/viewforum.php?f=89
5Raspberry Pi Türkiye Forumuhttps://forum.raspi-tr.com
6Resmi Raspberry Pi Dokümantasyonuhttps://www.raspberrypi.org/documentation/
7Raspberry Pi Wiki Sayfasıhttps://elinux.org/RPi_Hub
8Bu kitapla ilgili soru ve önerileriniz içinhttp://www.raspberrypikitabi.com
9Linux Derslerihttps://github.com/enseitankado/linux-dersleri.github.io
10Python Programlama Kitabıhttps://github.com/yazbel/belgeler/tree/master/python

Raspberry Pi Konusunda tavsiye edebileceğim yabancı kitaplar:

1Simon Monk, Raspberry Pi Cookbook
2Warren W. Gay, Mastering the Raspberry Pi
3Ruth Suehle, Tom Callaway, Raspberry Pi Hacks
4Derek Molloy, Exploring Raspberry Pi Interfacing to the Real World
5Maik Schmidt, Raspberry Pi  A Quick Start Guide Pragmatic Bookshelf
6Practical Raspberry Pi
7Raspberry Pi for Secret Agents 2ed
8Raspberry Pi Hardware Reference
9MagPi – Raspberry Pi Magazine (Süreli yayındır)

Türkiye’deki Linux Kullanıcıları Derneğine ait e-posta listelerinde de Linux ve Raspberry Pi konusunda deneyimli ve bilgisini paylaşmaya hevesli çok sayıda bilişim uzmanı bulmak mümkündür. LKD’nin Linux listelerine http://liste.linux.org.tr/ adresinden ulaşarak üye olabilir, sorularınızı sorabilirsiniz.

Kitap içinde yer alan konular hakkındaki sorularınızı, eleştirilerinizi ve önerilerinizi tiny.cc/rpi_kitap_forum adresindeki forumdan bana yazabilirsiniz. Kitapda yer geldiğince paylaştığım kaynak kodları https://github.com/enseitankado adresindeki GitHub depomdan temin edebilirsiniz.

Raspberry Pi Vakfı ortalama 18 ay süreyle yeni ürünlerini tanıtmaktadır. Çıkan yeni sürümler ve teknik özellikleri hakkında kendi başınıza bilgi sahibi olabilmeyi bilmeniz gerekir. Öncelikle Raspberry Pi’ın resmi web sayfası olan www.raspberrypi.org sitesini kendinize başlangıç noktası olarak belirlemelisiniz. Sayfada Products bağlantısı altında en güncel Raspberry Pi modellerini ve öne çıkan özelliklerini görebilirsiniz. Sayfanın altındaki Documentation bağlantısı ise, Raspberry Pi hakkında en doğru ve güncel teknik bilgilere birinci elden ulaşabileceğiniz eşsiz bir kaynak sunar. Bu kaynakta, hızlı başlangıç, yükleme, kullanım, yapılandırma ve donanım başlıkları altında organize edilmiş bilgiler yer alır.

Raspberry Pi’ın ana omurgasını oluşturan SoC bileşenin elektronik ve yazılımsal teknik özelliklerini edinmek için vakfın sunduğu veri sayfalarına www.tiny.cc/rpi_bcm adresinden erişebilirsiniz.

Raspberry Pi kartlarının devre şemaları da vakıf tarafından yayınlanmaktadır. www.tiny.cc/rpi_semalar adresinden ulaşabileceğiniz sayfada tüm Raspberry Pi modellerinin elektriksel bağlantı şemaları PDF biçiminde sunulmaktadır. Kartlar üzerinde arıza bulmak ve onarım yapmak için bu şemalar çok faydalıdır.

Yazar: Özgür Koca

Yazar - Tankado.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.