E-Kitap: Ali Özgür – Git 101 – Git Versiyon Kontrol Sistemine Giriş

Ali Özgür – Git 101 – Git Versiyon Kontrol Sistemine Giriş

“Yeni başlayanlar ve unuttuklarını hatırlamak isteyenler için Git ile versiyon kontrolü” biçiminde sunulan Türkçe Git 101; Ali Özgür tarafından yazılmış. Yazar, yapmaya çalıştıklarını şu biçimde anlatıyor: “Son 4-5 yılda yazılım geliştiricilerin ve yazılım şirketlerinin vazgeçilmez araçlarından biri olan ve benim de bir yazılım geliştirici olarak çok başarılı bulduğum Git Dağıtık Versiyon Kontrol Sistemini (Distributed Version Control System) örnekler ile ele alarak size tanıtmaya çalışacağım. Yazılım Geliştirme ile ilgili çoğu konuda olduğu gibi maalesef Git ile ilgili kaynaklar da ağırlıklı olarak İngilizce. Terminoloji anlamında Türkçe bir kaynak hazırlamanın en büyük zorluğu İngilizce terimlere Türkçe uygun karşılık bulmaktır. Ancak Git 101 kitabında İnglizce -> Türkçe geçişini birebir yapmayacağım, mümkün olduğu kadar Versiyon Kontrolü ve Git ile ilgili terimlerin İnglizce hallerini kullanmaya çalışacağım. Konuların diziliminde ve içeriğin oluşturulmasında Learn Version Control with Git isimli kitapçığın online versiyonu baz alınmıştır. Belirtilen kaynaktaki başlıklara ve içeriğe ilave olarak daha ayrıntılı bir kitap olan Pro Git kitabından ve son bölümde linklerini paylaştığım online diğer kaynaklardan da faydalanılmıştır.”

Ali Özgür’ün yazdığı Türkçe Git 101’i online olarak okuyabilirsiniz. Dilerseniz, ePUB, MOBI ve PDF formatlarında bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

BKM_BlockChain-101-Dersleri

Bankalararası Kart Merkezi olarak, Blockchain gibi devrimsel bir teknolojiye
ait temel kavramları sadece kendi bünyemizde gerçekleştirdiğimiz araştırma,
inceleme ve uygulamalar ile sınırlı kalmayarak; çok yönlü şekilde ele alan, yalın bir
dil ve örnekler ile aktaran böyle bir eseri okuyucular ile buluşturduğumuz için çok
mutluyuz ve gururluyuz

Assembly Programlama Dili

Bu dokümanda Fehmi Noyan İSİ tarafından hazırlanan, Intel firmasının 80×86 serisi olarak nitelendirilen 8086, 80186, 80286, 80386,
80486 ve Pentium işlemcileri için 16-bit Assembly programlama dili genel yapısı ile anlatılacaktır . Bu sebepten, dokümanda sadece 8086, 80186 ve 80286 (Intel firmasının 16-bit işlemcileri) işlemciler için assembly dili anlatılacaktır. Örnekler MS-DOS işletim sistemi için yazılmıştır. Windows işletim sistemi için assembly programlama 32-bit olup bu dokümanda ele alınmayacaktır. Dokümanda bulunan “Linux Altında Assembly Dili” bölümünde, Linux işletim sistemi altında
assembly dilinin kullanımı anlatılmaktadır. Assembly programlama dili ile ilgili elinize geçecek birçok kaynakta bazı temel terim ve ifadeler sürekli orijinal İngilizce halleriyle kullanıldıkları için ben de birçok terimin ve ifadenin Türkçe karşılığını kullanmadım. Bu, bazı durumlarda anlatımı biraz vasatlaştırmışsa da kavramların çok bilinen adları ile öğrenmenin daha faydalı olacağını düşünüyorum.

ELEKTROMANYETIK_ALANLAR_ve_KANSER

3.6.2019 tarihi itibariyle halk sağlığı genel müdürlüğü kanser araştırmaları veritabanında yayınlanan bir araştırma sonucu

https://hsgm.saglik.gov.tr/depo/birimler/kanser-db/yayinlar/raporlar/ELEKTROMANYETIK_ALANLAR_ve_KANSER.pdf

 

EMF (Elektromanyetik Alanlar) ve Lösemi

Aşırı düşük frekanslı elektromanyetik alanlar ve radyo frekansın lösemi üzerindeki etkisi konulu bilimsel bir araştırma

Aşırı düşük frekanslı elektromanyetik alanlar ve radyo frekansın lösemi üzerindeki etkisi

Akademik İçerik Araştırma Adresleri

Adreslerin önemli bir kısmı full dökümanı indirmek için anlaşmalı bir üniversitenin proxy adresini gerektirebilir. Bunun için öğrencisi olduğunuz üniversitenin IP bloğu içinden veya kullanıcı adınız ile giriş yapacağınız bir proxy ile kaynaklara ulaşabilirsiniz.

LTE ve IMSI Catcher Efsanesi

Mobil cihazlar, LTE ağ servislerinin kullanılabilirliği ve bant genişliğinin artması sayesinde insan hayatında bir zorunluluk haline gelmiştir. LTE (4G) iletişim protokolleri her zaman abonelerin konum mahremiyeti ve çeşitli ağ servislerinin bulunulabilirliği açısından bazı vaatleri yerine getirmiştir. Bu  çalışmada LTE’nin ağ güvenlik protokolleri analiz edilerek bazı LTE güvenlik standartları ile LTE için kullanılan ağ cihazlarının çipsetlerinde sorunlar tespit edilmiştir. LTE cihazlara karşı yapılan istismarlar deneysel bir sahte baz istasyonu kullanılarak gerçekleştirilmiştir.