Atatürk’ün Ölümü Sirozdan DeÄŸil - Tankado.com

Atatürk’ün Ölümü Sirozdan DeÄŸil

  11/05/2005, Yazar: Özgür Koca, Kategori: Atatürk, Posta Kutusu

Hafta sonu Ceyhan Mumcu’yu dinledim. Konu AB’nin Kemalizme bakışıydı. KonuÅŸmasına Attila İlhan’ı anarak baÅŸladı. Onun aydınlanma etkinliklerine editörlük yaptığından söz etti. “Parola vatan, iÅŸareti namus” sözünü yeniden gündeme getiriÅŸini anlattı.

Bu söz İzmir’de ÅŸehitlik anıtının taşında Arapça harflerle yazılmış biz sözdü. Attila İlhan o yazının tozlarını parmaklarıyla silmiÅŸ, yeniden gündeme taşımıştı. KonuÅŸmasının sonunda sorular-yanıtlar bölümüne geçildi. Ceyhan Mumcu’ya Attila İlhan’ın bir dergide yayınlanan kendisiyle yapılan ropörtajda “Atatürk’ün nasıl öldüğü araÅŸtırılmalıdır” dediÄŸini anımsattım. “Bu sözünü onun vasiyeti kabul etmek gerekir. Sizin bu konuda bir bilginiz var mı?” diye sordum. Aldığım yanıtı okurlarımla paylaÅŸmak istiyorum.

Bir deniz tabip albayın bu konuda yaptığı doktora tezi vardır. Orada Atatürk’e yanlış tedavi uygulandığı anlatılmaktadır. Atatürk sanıldığı gibi siroz hastası deÄŸildi. Atatürk’e sıtma tedavisi yapılmış, aşırı “kinin” yüklenmiÅŸ ve karaciÄŸeri bu yüzden iflas etmiÅŸ, siroza dönüşmüştü. Tedaviyi yapan doktor mason locası üstadı azamlarından doktor Mim Kemal’dir.

Durumu iyice fenalaÅŸtıktan sonra Celâl Bayar’ın ısrarı ile dışarıdan bir doktor getirilir. Yanlış tedavi yapıldığını, karaciÄŸerinin bu yüzden iflas ettiÄŸini rapor eden bu yabancı doktordur. İstirahat için 2 ay kadar kaldığı Savarona’da nemli sıcaktan durumu daha da kötüleÅŸmiÅŸ, son günlerinde Dolmabahçe Sarayı’na götürülmüştü. Peki, nasıl oldu da sirozdan öldüğü açıklandı ve bütün yazılı kaynaklara da böyle girdi?

Büyük Millet Meclisinde ölüm raporu gündeme getirildi. Mason locaları 1935′de kapatılmasına raÄŸmen Mecliste hala mason milletvekilleri vardı. “Efendim, gençlerimize terbiye olur, onun alkol ve sigaradan öldüğünü duyuralım.” denir ve kabul edilir. Arkasından YeÅŸilay icad edilir, tarih kitaplarına da böyle girer.

Ceyhan Mumcu’dan bunları duyduktan sonra ne yapmam gerekir diye düşündüm. İlk iÅŸim bu bilgiyi okurlarımla paylaÅŸmak. Åžimdi bu bilgiler elimizde ve biz çocuklarımızı terbiye edeceÄŸiz diye, yüce önderimizin hakkındaki bu yalanla O’nu halkımızın gözünde küçültmeye devam edecek miyiz?

Okul kitaplarından Atatürk’ü çıkartmak için elinden geleni yapan AB, bu düzeltmeyi yapmamıza izin verir mi? Demek ki kendi kitaplarımızı kendimiz yazmak zorundayız.

En çok satılmakta olan “Åžu Çılgın Türkler” kitabı belli ki bir boÅŸluÄŸu dolduruyor. Demek ki; halkımız ÅŸiddetle kendi tarihiyle ilgili doÄŸru bilgilere ulaÅŸma ihtiyacı duyuyor.

Neyse ki Türk ulusu ATATÜRK’ünü hâlâ çok seviyor, hiçbir yalan O’nu gözden düşüremiyor!

M.Morgül 16.10.2005








Bu yazıya puan verin: 1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan6 Puan7 Puan8 Puan9 Puan10 Puan


Biraz gürültü yapın





Not: Yazdığınız yorum yönetici tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.


  Yorumlara eposta ile abone ol




  • Hakkında | İletiÅŸim | Wordpress.org | RSS | Abone Ol

  • (c) 2005-2009 Wordpress Tema: Tankado & Theme by Tankado.com